duminică, 25 martie 2012

Ziua Unirii Basarabiei cu Romania sarbatorita la Onesti

Sambata, 24 martie 2012, Asociatia Pro Basarabia si Bucovina - filiala "Pan Halippa" Onesti a sarbatorit 94 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania. Evenimentul s-a desfasurat in aula Bibliotecii Municipale "Radu Rosetti" din Onesti.


Invitatul de onoare din acest an a fost rapsodul maramuresean Nicolae Sabau. 


Moderatorii evenimentului: ing. Constantin Rusanovschi, presedinte, si avocat Nicolae Enache, vicepresedinte ACPBB- filiala Onesti


Au mai putut fi prezenti la Onesti, pentru aniversarea a 94 de ani de la Unirea Basarabiei si Romania, invitati de pe ambele maluri ale Prutului: Sofia Pagu, medic, si Mihai Pagu, inginer, din raionul Hancesti,  Larisa Bogdan, profesor de limba engleza la Facultatea de Medicina din Chisinau, Valerian Vreme, deputat, Vilica Munteanu, director la Arhivele Nationale Bacau, veterani de razboi (Alexandru Enache, Nicolae Mocanu, Ion Balanica), elevi si cadre didactice de la Scoala "Invatator N. Paslaru" Casin si Colegiul Tehnic "Dimitrie Ghika" Comanesti, Ansamblul „Calutul” din Caiuti, solistii Andreea Gropar, Mara Botez, Nela Duhu, Florin Popa, parinti, reprezentanti ai altor ONG-uri partenere si  reprezentanti ai mass-mediei locale etc.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu